Apycom jQuery Menus



Robusta alebo Arabica



Vďaka tomu, že Svetol® je výťažok zo špecifickej variety zelenej kávy Robusta, obsahuje vysokú hladinu aktívnych zložiek, pochádzajúcich z chlorogénových kyselín.

 

Pomer medzi celosvetovou produkciou variet kávy je 65 % v prospech variety Arabica voči 35 % v prípade Robusty. Arabica sa pestuje najmä v Strednej Amerike a Južnej Amerike. Arabica je v najväčšom množstve konzumovaná varieta kávy vo forme nápoja pre jej vynikajúcu kvalitu a arómu. Robusta sa typicky pestuje v Strednej a Západnej Afrike, Juhovýchodnej Ázii a v Brazílii.

 

V porovnaní s Arabicou obsahuje Robusta dvojnásobné množstvo chlorogénových kyselín, zodpovedných pre horkastú chuť kávy, vďaka čomu je Robusta známa pre svoju silnú chuť.