Apycom jQuery Menus



Prečo káva?



Vďaka prísnemu výberu kávových zŕn, skúsenostiam s prirodzenou extrakciou, unikátnej kontrole kvality a analytickým kontrolám vo všetkých fázach výrobného procesu, Naturex garantuje jedinečné zloženie Svetol® -u, pričom zachováva špecifickosť vybranej variety kávy a zabezpečí konzistenciu aktívnych zložiek.

Káva je jedna z najčastejšie konzumovaných nápojov na svete. Popri vysoko cenenej chuti sa vo vedeckej literatúre čoraz častejšie spomínajú jej blahodarné účinky na zdravie. Medzi zdraviu prospešnými účinkami kávy je pozitívna korelácia medzi množstvom konzumovanej kávy a znížením rizika vývoja diabetes typu 2. Tento pozitívny účinok má káva pravdepodobne vďaka významnému obsahu chlorogénových kyselín. Káva je v skutočnosti hlavným zdrojom chlorogénových kyselín, získaných z potravín:

Potravina Veľkosť vzorky Celkové množstvo chlorogénových kyselín (v mg/vzorka)
Čerešňa 200g Medzi 94 a 520
Jablko 200g Medzi 10,8 a 213,4
Kiwi 100g Medzi 60 a 100
Artičoka 100g 45
Baklažán 200g Medzi 10 a 13
Slivka 200g Medzi 136 a 1 100
Zalievaná káva 200ml Medzi 524 a 730
Instantná káva 200ml Medzi 288 a 858


Káva má pozitívne účinky na naše zdravie, pričom tieto účinky pochádzajú z nápoja, ktorého zloženie nie je dokonalé. Mnoho variet kávy, rôzne spôsoby praženia, rôznorodé spôsoby prípravy nápoja a rozličné zvyky pri konzumácii v celom svete spôsobujú veľkú variabilitu zloženia kávy a z tohto vyplývajúcu rôznorodosť jej nutričnej hodnoty. Preto je dôležité mať prípravok, ktorý má stále zloženie správnych aktívnych zložiek.