Apycom jQuery Menus



Čo je zelená káva?



Svetol® je výťažok z nepraženej zelenej kávy, ktorý zachováva najdôležitejšie zdraviu prospešné vlastnosti kávy.

Kávovník je nízky strom, plodmi ktorého sú kávové bobule. Súčasťou zberu a spracovania je sušenie bobúľ na slnku niekoľko týždňov, až kým vonkajší obal bobule nepraskne a neuvoľní kávové zrnká. Toto zrnko je zelená káva. Kým sa zelená káva zmení na nápoj, zrnká sa priemyselne pražia. Praženie je proces, počas ktorého sa zelená káva praží niekoľko sekúnd až minút pri vysokej teplote, aby sa dosiahla chuť a aróma kávy.

Proces praženia je zodpovedný za deštrukciu niektorých aktívnych komponentov, ktoré sú prítomné v zelenej káve, najmä chlorogénych kyselín, ktoré sú prospešné Vášmu zdraviu. Pri výrobe Svetol® -u sme vybrali nepražené zrnká zelenej kávy, čím sme zachovali zdraviu prospešné vlastnosti aktívnych zložiek.

Proces Arabica Robusta
Surový přírodní materiál (zelená kávová zrnka) 5,5 – 8,0 % 7,0 – 10,0 %
Bezkofeinová káva (kofein odstraněn pomocí CO2) 5,5 – 8,0 % 7,0 – 10,0 %
Pražení 1,2 – 2,3 % 3,9 – 4,6 %


Jak vyplývá z tabulky, pražením může být zničeno až do 70% chlorogenových kyselin.